top of page
MICRONEEDLING               

Microneedling benyttes til å forbedre huden og reversere aldringstegn som linjer og porer. Etter microneedling kan du forvente at huden blir strammere og får en bedre hudstruktur.

Hva er Microneedling?

Microneedling er en kosmetisk behandling hvor det brukes en spesial laget penn som stempler små nåler og små hull i huden. Det er svært tynne nåler som penetrerer ned i huden og lager små kanaler/hull som danner en kontrollert skade i huden. De små hullene dannes i det ytterste hudlaget og stimulerer huden til å reparere seg selv og øker derav produksjonen av kollagen og elastin. De små mikro-skadene sender et signal til hjernen om å reparere skaden. Når huden blir utsatt for en kontrollert skadet vil den frigjøre vekst hormoner og simulere kollagen produksjonen som igjen fornyer huden og gir en fastere hud med mindre linjer. Da microneedling forbedrer hudens opptak av hudpleie og hudkremer, anbefaler vi å bruke produkter utviklet til å trekke godt ned i huden for å gi et optimalt resultat.

 

Microneedling benyttes til å forbedre huden og reversere aldringstegn som linjer og porer. Etter microneedling kan du forvente at huden blir strammere og får en bedre hudstruktur. Microneedling vil også kunne føre til en jevnere og friskere hudfarge. Resultater viser at store porer blir mindre og linjer blir mindre synlige. Resultatet vil selvsagt være individuelt hvor selve utgangspunktet vil være avgjørende.

 
Microneedling kan benyttes ved følgende indikasjoner:
  • Arr samt arr etter akne

  • Ujevn hudtone

  • Store porer

  • Små linjer og fine rynker

  • Ujevn hudstruktur

  • Dehydrert hud som har mistet elastisitet

  • Hud som har mistet glød og ikke tar opp nok næring

  • Strekkmerker og cellulitter

  • Aldersforandringer og solskadet hud

  • Pigmentflekker

 

Hvordan utføres Microneedling?

Før hver behandling utfører vi en grundig konsultasjon hvor vi kartlegger ditt utgangspunkt. Konsultasjon fortsetter hvor din terapeut utdyper videre prosess, lager en plan på antall behandlinger det er behov for og hva du kan forvente av resultater. De svært korte og tynne nålene gjør at microneedling foregår nærmest smertefritt. I svært få tilfeller kan noe lett stikking oppleves. Terapeuten renser og desinfiserer huden grundig før behandlingen settes i gang. Parallelt med behandlingen smører vi på et serum som hjelper stimuleringen av kollagen og elastin. Behandlingen avsluttes med en avkjølende ansiktsmaske som ligger på i ca. 15 minutter.

 
Hvor mange behandlinger trenger du? 

Det er vanlig å utføre 2-3 behandlinger for å oppnå optimalt resultat. Microneedling mot dype arr etter acne og strekkmerker kan ta opptil flere behandlinger. Det er viktig å ta høyde for 2-4 ukers pause mellom hver behandling.

 
Etterbehandling microneedling. 

 

De første 24 timer etter behandlingen vil du kunne oppleve rødhet i huden, varme, mulig hevelse og ømhet. Dette vil gi seg etter 2-3 dager. Selve huden kan vaskes 4-5 timer etter behandling med rent vann. Du vil få med et serum som skal påføres etter første vask. Deretter skal huden være fri for sminke og kosmetiske produkter et døgn.

 
Potensielle bivirkninger: 

 

Da Microneedling er en minimalt invasiv behandling er det lav risiko for bivirkninger. Huden desinfiseres før behandling der det brukes sterilt engangs utstyr. De bivirkninger som kan forekomme er infeksjoner, arr og tørr hud. For å unngå infeksjon er det viktig å behandle huden rent de første 24 timene. Rett etter en behandling er huden mest utsatt for infeksjon. Vi fraråder bruk av krem og sminke de første 24 timer.

Risiko for arrdannelse i forbindelse med microneedling er lite sannsynlig.
Er du tidligere utsatt for arrdannelse som keloide- og hypertrofiske arr vil risiko for videre arrdannelse kunne være tilstede. Før behandlingen kan du informerer din terapeut om eventuelle arr på kroppen. Der tørrhet oppleves vil dette kunne vare opptil en uke hvor lett flass kan forekomme. Huden fornyer seg fortløpende og dette vil raskt gå over.

 
Er det noen som ikke kan få utført microneedling? 

 

Alle med frisk hud egner seg til denne behandlingen. Har du noe av tilstandene på listen nedenfor anbefaler vi en konsultasjon med din terapeut på forhånd for å avklare om behandlingen kan utføres:

  • Går du på cellegift/ eller utsatt for stråling

  • Er du gravid eller ammende

  • Kreft

  • Har du keloide arr

  • Om du blør mye

  • Går på blodfortynnende

  • Går på antibiotika eller kortison ( i form av krem)

  • Nylig har blitt operert

  • Har diabetes

  • Har eksem

  • Har psoriasis

  • Har åpne sår

  • Andre hudsykdommer som eksempelvis dermatitt

 

Litt om hudtyper
Kombinert hud:

Kombinert hud er den vanligste hudtypen. En kombinert hudtype består alltid av en kombinasjon av ulike hudtyper, fordelt på ulike områder i ansiktet. Den vanligste varianten av kombinert hud er å være fetere i t-sonen (panne, nese og hake) og normal eller tørr i kinn. En kombinert hud kan også være normal på t-sonen, og tørrere på kinn. Noen opplever også at huden på hele ansiktet er normalt eller tørt men eksempelvis har fet hud på bare ett område, på nesen eller i pannen.

Fet hud:

Fet hud kommer skyldes overproduksjon av fett eller talg i talgkjertlene. Det finnes mange ulike faktorer som forårsaker dette men de vanligste årsakene er hormonelt betinget, arvelig eller bruk av feil hudpleieprodukter som også kan forverre tilstanden. Fet hud har ofte store porer, acne, blankhet og vil oppleves fet å ta på. I denne type hud kan både hudormer og kviser forekomme. Hudormer viser seg som en liten svart prikk i hudoverflaten og består av talg og pigment som har fylt talgkjertelens gang. Den svarte lille prikken er hudens egne pigment melanin som har oksidert. Det øvrige innholdet er døde hudceller og talg. Det svarte er altså ikke smuss eller skitt av noe slag noen mistenker som en vanlig feiltagelse.

Huden er kroppens speil og forteller oss at noe i kroppen er i ubalanse. Det er derfor viktig å ikke bruker hudpleieprodukter som tørker ut huden ytterligere. Tørker du ut huden på hudoverflaten sendes det signaler til kroppen om at hudoverflaten er tørr, og kroppen begynner da å produsere desto mer talg. Dette er en typisk feil mange gjør. Resultatet blir en tørr og sensitiv hud på overflaten, og ytterligere tørrhet dypere i huden. Dette resulterer ofte i et stort antall tette porer. Huden er kompleks og kroppen er smart, og det trenger også hudpleiebehandlingen din å være. Det er viktig å tilføre fuktighet til en fet hud slik at huden kommer i balanse og slutter å overprodusere talg. Ofte vokser man fra en fet hudtype men i noen tilfeller kan den sitte igjen i voksen alder. Fet hud blir som oftest ikke like rynkete med alderen som en tørr hud.

 

Normal hud: 

Normal hud er ikke den vanligste hudtypen selv om det er fort gjort å tro det. Normal hud er myk og spenstig og er verken for tørr eller fet. Den er helt enkelt velbalansert. Normal hud har en jevn farge, ingen flassende områder og ingen synlige porer. Det eneste problemet med normal hud er at de som har denne hudtypen fort glemmer å behandle den da det ikke finnes noen synlige problemer.
Det er viktig å huske at at også denne type hud trenger nøye pleie for å holde seg frisk og sunn lenge. Tørr og normal hud har en tendens til å aldres tidligere enn fet hud. Ta vare på huden fra ungdommen av, selv om du ikke da har noen synlige linjer eller problemer.

 

Tørr hud: 

Tørr hud mangler både fukt og fett. Huden kan flasse og føles ru på hudoverflaten noe som kommer av for liten talgproduksjon og en allment dårlig fuktbalanse. Tørr hud har fine porer som knapt er synlige. Etter rens føles huden stram og kan i noen tilfeller begynne å klø. Av og til kan huden blir så tørr at den utvikler eksem. Tørr hud har aldri problemer med kviser ettersom den har underskudd på talg.
Tørr hud vil ofte være sensitiv. Huden kan til tider føles tynn og blodårer under huden kan bli synlige. Dette skjer ofte rundt nese, på kinn og kan også skje ellers i ansiktet. Tørr hud kan komme av flere faktorer som arv, miljøpåvirkning, hormoner, alder og feil hudpleieprodukter.

 
Sensitiv hud: 

Sensitiv hud kan nesten se transparent ut. Har du sensitiv hud blir huden lett irritert og rød. Det som først og fremst kjennetegner sensitiv hud er at den har utvidede og synlige blodårer eller kapillærårer. Mengden og hvor de fremtrer kan variere, men ofte ser man de på kinnene og på neseryggen. De kan se ut som små eller store spindelvev med blodårer.


Sensitiv hud er ekstra sensitiv for ulike typer av påvirkninger som varme, kulde, sol og tørr luft. Det å konsumere alkohol, kaffe eller tobakk kan forverre tilstanden. Sensitiv hud med synlige blodårer kan komme av ulike årsaker men som oftest er dette arvelig og kan forverres av livsstil. Sensitiv hud kan du ha uavhengig av hudtype da dette er en hudtilstand. Sensitiv og reaktiv hud kan av og til oppføre seg likt hverandre. En reaktiv hud er derimot hud som får reaksjoner eller blir rødflammet av varierte produkter. En reaktiv hud har ikke alltid det klassiske kjennetegnet som sensitiv hud – synlige blodårer.

 

Moden hud: 

Med årene mister huden sin spenst og elastisitet. Det finnes ulike typer av rynker og linjer på huden. Noen linjer og rynker kommer naturlig av alderen. De fremtrer når kollagenfibrene blir gamle og stive. Dette kommer av UV-stråler, miljøforurensing og frie radikaler. Frie radikaler er farlige oksygenmolekyler som angriper cellene.
Vi har også noe vi kaller for mimiske rynker. Dette er latterrynker som kommer når du beveger pannen eller smiler. I dag tilbyr de fleste hudpleieserier antiage-produkter tilpasset for ulike typer aldrende hud. Disse kan være rettet mot slapp hud, rynkete hud, livløs hud etc. Gå ut i fra hudens egen form av aldring når du velger produkter, for alle aldres ulikt.

 

Dehydrert hud: 

Dehydrert eller fuktighetsfattig hud er en svært vanlig hudtilstand og kan oppstå uansett hvilken hudtype du har. Dersom man trykker lett på huden med fingertuppene og ser at huden rynker seg eller får et slags marmorert mønster kan det være et tegn på at huden er dehydrert. Har man for eksempel en kombinert eller fet hud, kan den likevel være dehydrert. Man kan oppleve at huden spiser opp makeupen i løpet av dagen.
Når huden blir tørr på overflaten skapes et dekke av tørr hud, noe som gjør at talg ikke kommer opp til overflaten. I stedet danner det seg kviser og/eller hudormer. Er huden dehydrert er det viktig med masse fuktighet. En bra måte å se om huden er dehydrert på er å gå gjennom denne sjekklisten. Svarer du ja på flere av punktene, da har du en dehydrert hud.

Huden føles stram og ubalansert.
Huden føles stram, selv om du har en normal, fet eller kombinert hud.
På ettermiddagen har makeupen forsvunnet av huden.
Huden er blank og fet, men likevel stram og tørr.
Permanent sminke

©2020 By GLAMEYES AS

bottom of page